De kracht van TMA

In 2018 kwam ik in aanraking met de TMA Talentenanalyse toen ik proefpersoon mocht zijn voor iemand die de certificeringstraining volgde.
Wat een kadootje was dat! Een blauwdruk van jezelf op papier. Met al je talenten en competenties. Iedereen denkt zichzelf wel te kennen en natuurlijk zit er herkenning in. Maar dat zwart op wit terugzien is verhelderend en zorgt voor zoveel meer bewustwording.
Hoe werkt het? Je maakt een online vragenlijst met stellingen (en nee, dit is niet na 10 minuten klaar, je mag echt een uur jezelf gaan analyseren, dat is op zich al leuk en uitdagend).
Het resultaat is een gedetailleerd profiel dat inzicht geeft in wat iemand energie geeft, waar iemand goed in is en in welke omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Vooral dat laatste… oh oh, ook zo waardevol! Want je kunt wel denken dat je lekker bezig bent met al je talenten, maar is de omgeving wel goed voor je?! Dat was voor mij zo’n eye-opener destijds.

Te veel aanpassen zorgt voor een energielek

Ik heb variatie nodig in een vrije omgeving, hecht geen belang aan structuur en netheid, een no-nonsense omgeving met een resultaatgerichte en praktische instelling. Een organisatie waar ze knopen doorhakken, een doeners-mentaliteit met een informele en collegiale werksfeer. Als ik met opdrachtgevers werk waar bovenstaande niet het geval is, kost het mij energie. Dan komen mijn talenten niet tot zijn recht.
Een beetje aanpassen is niet erg, want anders valt er ook niet met je samen te werken of samen te leven ;-). Belangrijk om te weten is dat de spanning tussen je natuurlijke gedrag en je aangepaste gedrag niet te groot moet zijn. Want als die te groot wordt volgt er een energielek met kans op ziekte, burn-out en alle gevolgen van dien… En dat wil je toch echt voorkomen!
Haal jij nog voldoende energie uit je huidige baan? Zo nee, overweeg dan eens een TMA Talentenanalyse.
Ook interessant om te kijken wanneer je een vervolgstap wilt maken, want welke competenties worden er gevraagd en welke talenten heb je daarvoor nodig? Heb jij die ook? Zijn ze ontwikkelbaar bij jou?
Wat maakt TMA zo waardevol voor zowel jou als professional als organisaties?
  1. Persoonlijke ontwikkeling: Voor jou als professional biedt TMA een dieper inzicht in je eigen sterktes en ontwikkelpunten. Het helpt jou om gerichte keuzes te maken in je loopbaan en om taken en rollen te vinden die echt bij je passen. Dit leidt niet alleen tot meer werkplezier, maar ook tot een hogere productiviteit en betere prestaties.
  2. Talentmanagement: Voor organisaties biedt TMA waardevolle informatie om talenten optimaal te benutten. Door beter inzicht te krijgen in de motivaties en talenten van hun medewerkers, kunnen organisaties effectievere teams samenstellen, de juiste mensen op de juiste plek zetten en gerichte ontwikkeltrajecten aanbieden. Dit resulteert in een hogere medewerkerstevredenheid en een lager personeelsverloop.
  3. Teamdynamiek: TMA helpt ook bij het verbeteren van de samenwerking binnen teams. Door inzicht te krijgen in de verschillende drijfveren en talenten van teamleden, kunnen teams beter op elkaar inspelen en elkaars sterktes benutten. Dit zorgt voor een positieve werksfeer en verhoogt de teameffectiviteit.
  4. Strategische beslissingen: Op organisatieniveau kan TMA bijdragen aan strategische beslissingen omtrent personeelsbeleid en organisatieontwikkeling. Het biedt een objectieve basis voor het maken van beslissingen over werving, promotie en ontwikkeling, waardoor organisaties beter voorbereid zijn op de uitdagingen van de toekomst.

Inspiratie voor de toekomst

In een wereld waarin werk steeds complexer en veeleisender wordt, biedt TMA een waardevolle tool om mensen en organisaties te helpen floreren. Dus, of je nu een professional bent die op zoek is naar meer voldoening in je werk, of een organisatie die streeft naar het beste uit haar medewerkers te halen, TMA kan de sleutel zijn tot succes. Ontdek de kracht van TMA en ontdek hoe het jou en je team naar nieuwe hoogten kan brengen.
Mijn dank is groot!